Mijn Hond Wordt “Gewoon” Wat Ouder…

Ik hoor dit regelmatig…..maar klopt dit wel? is het gewoon een kwestie van ouder worden?

Uw hond krijgt wat minder energie, slaapt meer en speelt minder. De wandelingen worden ook wat korter, anders “trekt hij het niet meer”.  Hij wordt ook al wat ouder.

Als ik dan vraag hoe oud, is de hond vaak een jaar of 8-9. In mijn ogen is dat echter nog helemaal niet oud.  12 ja misschien, maar 8…nee!

Natuurlijk krijgen ook onze honden wat minder energie naarmate ze ouder worden en worden ze mogelijk wat minder speels. Maar vaak merk je dat zo’n hond niet goed in balans is.  Zijn energieverdeling is niet goed, soms is er zelf sprake van een blokkade. De spieren worden wat stijver, op rontgenfoto’s kan artose te zien zijn. Dit zijn zo van die typische dingen die we aankunnen treffen bij de wat oudere hond.

Door middel van acupunctuur kun je de energieverdeling weer goed in balans brengen, blokkades opheffen en zorgen dat de spieren weer wat soepeler worden. De hond wordt vrolijker en speelser. Ook in geval van artrose kan acupunctuur een enorme bijdrage leveren aan het welzijn van uw hond. De artrose zal natuurlijk niet verdwijnen, maar door de aanmaak van lichaamseigen pijnstillers en ontstekingsremmers, en een verbeterde doorbloeding zal u hond zich een stuk beter voelen, beter kunnen bewegen en sneller herstellen na een  wandeling. Vaak kunt u de wandelingen wat uit gaan breiden, wat de spieren ook weer ten goede komt.

Ja, uw hond wordt dan misschien wel wat ouder, maar hij kan nog steeds vol energie door het leven gaan!