Behandeling bij u thuis, minder stress

Een acupunctuurbehandeling slaat het beste aan wanneer dieren zo min mogelijk stress ervaren.

Sommige dieren voelen zich thuis een stuk beter op hun gemak dan op de praktijk. Daarom is het ook mogelijk om uw huisdier gewoon bij u thuis te laten behandelen, in zijn eigen vertrouwde omgeving. ( zie praktijk-info voor mijn werkgebied)

Tijdens het consult zal er alle tijd en aandacht zijn voor uw huisdier en voor u. Na een uitgebreid intakegesprek, zal uw dier zowel regulier als op de oosterse wijze onderzocht worden. Dit alles gebeurt heel rustig en met zo min mogelijk stress.

Duur en frequentie van de behandeling zijn onder andere afhankelijk van de aard, de ernst en het moment van ontstaan van de aandoening.

Een behandeling duurt gemiddeld 20 minuten en wordt meestal 1 maal per week gegeven.

Acute problemen kunnen soms na 1 behandeling al volledig hersteld zijn. Bij chronische problemen is het vaak noodzakelijk om gedurende een maand te behandelen voordat duidelijk is of er een gunstig effect optreedt. Het kan zijn dat de behandeling daarna nog een aantal maanden moet worden voortgezet, vaak wel in een lagere frequentie.

Acupunctuur is een veilige manier van behandelen.

Er bestaan geen blijvende bijwerkingen. Een enkele keer kan het voorkomen dat de klachten eerst verergeren, voordat er verbetering optreedt. Deze verergering is altijd van korte duur.