Dierenarts-Acupuncturist

Mijn naam is Kirsten Rijken Rapp.

Ik woon samen met mijn man, zoon en hond in Maarssen, van waaruit ik mijn acupunctuurpraktijk voor dieren run. Omdat ik de meeste dieren bij de eigenaar thuis behandel ben ik veel onderweg.

Ik ben zowel dierenarts als acupuncturist.  Na mijn studie diergeneeskunde, heb ik de humane acupunctuuropleiding gevolgd bij de NAAS. Vervolgens ben ik verder gegaan met een specifieke acupunctuuropleiding voor dieren bij het internationaal instituut IVAS.

De eerste 8 jaar na mijn afstuderen ben ik werkzaam geweest in de reguliere praktijk voor gezelschapsdieren, eerst in Maassluis, en de laatste 7 jaar in Amstelveen.

In Amstelveen ben ik ook begonnen met het toepassen van acupunctuur bij mijn patiënten, vaak met goed resultaat.  Ik heb ervaren dat acupunctuur een hele goede aanvulling kan zijn op de reguliere diergeneeskunde.

Omdat de oosterse denkwijze mij steeds meer aan ging spreken, ben ik in 2010 mijn eigen acupunctuurpraktijk gestart. Inmiddels heb ik mijn kennis, door middel van verschillende cursussen, uitgebreid met electro-acupunctuur, neuraal therapie en Chinese kruiden. Dit om een zo volledige mogelijke behandeling te kunnen bieden met een zo hoog mogelijk genezingspercentage.

Dierenarts is een prachtig beroep. Acupuncturist is een prachtig beroep. Dat ik beide beroepen mag combineren maakt mij heel gelukkig!