Mijn Kat en Naalden? Echt Niet!

Mijn kat heeft een hekel aan de dierenarts en al helemaal aan naalden..

Er zijn niet veel katten die graag naar een dierenarts gaan. Er dan ook nog vrijwillig naaldjes in laten zetten? ik dacht het niet!

Voor deze katten maak ik gebruik van laser acupunctuur. Bij laser acupunctuur worden er geen naaldjes gebruikt, maar worden de acupunctuurpunten met een laser behandeld. Dit in combinatie met een behandeling die in alle rust plaats vindt, maakt vaak dat ook deze katten goed met acupunctuur te behandelen zijn.

Na het schoonmaken van de huid, wordt de laser ongeveer 2 minuten op het acupunctuurpunt geplaatst. Op deze manier worden een aantal punten die van belang zijn behandeld.

De laser bewerkstelligt hetzelfde effect als een naaldje, maar is volkomen pijnloos, wat zeker bij gevoelige punten en angstige honden of katten ideaal is.

Door het laserlicht op een bepaalde golflengte en verschillende frequenties in te stellen, zorgt het voor positieve fysiologische veranderingen in de lichaamscellen en wordt het lichaam gestimuleerd zichzelf te herstellen.

Op deze manier werkt laser acupunctuur ontstekingsremmend, pijnstillend, geeft het een verbeterde doorbloeding en sneller weefselherstel.

Daarnaast zorgt het voor een betere energiedoorstroming, heft het blokkades op en zorgt het op deze manier voor een betere balans.