Konijn “ Noah “ weer blij na acupunctuur

Dat acupunctuur ook bij konijnen toegepast kon worden, wist ik.  Maar de behandeling van “mijn 1e konijn” vond ik toch wel spannend. 

Noah is een lief en eigenwijs hangoorkonijn van ruim 12 jaar. Sinds een aantal jaar is bekend dat Noah artrose heeft op 2 plekken in zijn rug en een plek in zijn nek. Regelmatig speelt deze artrose zo de kop op dat Noah er chagrijnig van wordt. Hij wordt wat suf een sloom en heeft duidelijk last van pijn. 

Tot nu toe werd Noah behandeld met een pijnstiller/ontstekingsremmer gedurende een aantal dagen tot de pijn en ontsteking weer zakte. Om Noah op deze leeftijd echter zo min mogelijke te belasten met medicatie, hebben we nu acupunctuur ingezet om de artrose weer tot rust te brengen. 

Het inzetten van de naaldjes vond Noah niet zo’n feest, maar toen de naaldjes erin zaten daalde er een rust over Noah heen. Hij ontspande steeds meer. 

Na de 1e behandeling zagen we meteen al een verschil bij Noah; Zijn ogen stonden anders, hij keek alerter, leek meer ontspannen. Even dook hij weg in zijn hoekje, maar binnen een paar minuten had hij al besloten dat hij zich te lekker voelde om zich lang te blijven verstoppen. En dat was nieuw. 

Bij de 2e behandeling stond er al veel minder spanning op zijn rug. Noah kan er voorlopig weer tegen: Blij en beweeglijk, geniet hij van zijn leven in huis en in de tuin!