De Behandeling

Een acupunctuurbehandeling slaat het beste aan wanneer de dieren zo min mogelijk stress ervaren. Het consult wordt dan ook zo rustig mogelijk uitgevoerd, met veel tijd en aandacht voor dier en eigenaar.

Na het doornemen van een uitgebreide vragenlijst volgt zowel een regulier onderzoek als een onderzoek meer gericht op de oosterse denkwijze. Het beoordelen van de pols en de tong horen hierbij, evenals het nalopen van de energiebanen in het lichaam.

Aan de hand van mijn bevindingen stellen we een behandelplan op. Welke energiebanen zijn verstoord en moeten behandeld worden, hoe vaak zal er behandeld moeten worden en wat zijn de verwachtingen betreffende het aanslaan van de behandelingen

Ik heb een praktijkruimte in Maarssen en in Lunteren, maar vaak voelen dieren zich thuis een stuk beter op hun gemak dan op de praktijk. Daarom heeft het mijn voorkeur om de dieren bij uw thuis te behandelen, in hun eigen vertrouwde omgeving.

Duur en frequentie van de behandeling zijn onder andere afhankelijk van de aard, de ernst en het moment van ontstaan van de aandoening.

Een behandeling duurt gemiddeld 20 minuten en wordt meestal 1 maal per week gegeven.

Acute problemen kunnen soms na 1 behandeling al volledig hersteld zijn. Bij chronische problemen is het vaak noodzakelijk om gedurende een maand te behandelen voordat duidelijk is of er een gunstig effect optreedt. Het kan zijn dat de behandeling daarna nog een aantal maanden moet worden voortgezet, vaak wel in een lagere frequentie.

Acupunctuur is een veilige manier van behandelen.

Er bestaan geen blijvende bijwerkingen. Een enkele keer kan het voorkomen dat de klachten eerst verergeren, voordat er verbetering optreedt. Deze verergering is altijd van korte duur.